Tips om beleid te maken binnen een sociaal wijkteam

zo-maak-je-beleid-sociale-wijkteams-bureaudaden

Beleid is voor veel hulpverleners vaak niet zichtbaar. Er is vast wel ergens beleid, maar wat hier precies in staat is voor veel hulpverleners niet duidelijk. Soms ligt er wel ergens een beleidsstuk en heb je zelfs een poging gewaagd om het door te nemen. Maar eerlijk is eerlijk, weet je nadat je het stuk hebt gelezen nou echt wat er van je verwacht wordt?

Vaak is een beleidsstuk een algemeen verhaal, met een algemene visie, waar bijna elke werkwijze onder valt. De proactieve hulpverlener die vraagt wat er specifiek van hem/haar gevraagd wordt, wordt vaak met een vaag antwoord weggestuurd en mag het zelf verder invullen. Maar hoe weet je nou of je je werk goed doet?

Wat is beleid

Laten we eerst kijken naar wat beleid eigenlijk is. In de van Dale staat onder beleid: gedragslijn voor de verwezenlijking van bepaalde doelstellingen.

Als je dus weet welke doelstellingen zijn gesteld, dus wat het streven is. En welke gedragslijn hiervoor is opgesteld, hoe het werk moet worden gedaan. Dan weet je eigenlijk al  voldoende.

Veel sociale wijkteams zijn gewoon begonnen, vaak is er geen beleid of is er algemeen beleid en ontbreekt het beleid op cruciale onderdelen. Zo weet je misschien wat er in het algemeen van je verwacht wordt, maar hebben jullie geen richtlijnen over het omgaan met bijvoorbeeld, eenzaamheid, mantelzorg of huiselijk geweld.

Aanpak

Als hulpverlener in een sociaal wijkteam kan je beleid maken. Nee, je hoeft geen beleidsstuk te schrijven en je hoeft ook niet  aan anderen te vragen om dit voor je te doen. Beleid is namelijk het meest effectief als het bedacht wordt door de mensen die dit zelf moeten uitvoeren. Bedenk zelf maar, je zet jezelf toch meer in voor doelstellingen die je zelf bedacht hebt en waar je zelf achter staat.

Ga dus met je team zitten en bepaal welke onderwerpen belangrijk zijn. Vraag aan een paar collega’s om deze onderwerpen voor te bereiden. Wat is het beleid binnen de gemeente, wat houdt het onderwerp precies in, wat zeggen de deskundigen en welke hulpverlening is al beschikbaar. Vervolgens ga je als team met elkaar in gesprek. Degene die zich in het onderwerp heeft verdiept, zal eerst het onderwerp aan het team voorleggen.

Zodra alles duidelijk is, worden de verschillende opties met elkaar besproken. De groep kiest één optie, deze wordt verder uitgewerkt, probeer dit zo beknopt mogelijk te doen. In het stuk staat in ieder geval de doelstelling, de manier waarop het team deze doelstelling wilt behouden en op welke manier gemonitord wordt. Als het stuk af is is het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van het stuk en de inhoud. Ook nieuwe medewerkers krijgen dit stuk op het moment dat ze worden ingewerkt.

Vervolg

Wil je ondersteuning bij het vaststellen van beleid of wil je dit graag onder begeleiding van een deskundige doen, neem dan contact op met bureaudaden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *