Training werken als een generalist

training werken als een generalistEen generalist is een hulpverlener die beschikt over voldoende basiskennis om verschillende problemen te herkennen en erkennen. Hij is nieuwsgierig en gaat op zoek naar de vraag achter de vraag.

De generalist is in staat om het beste uit zijn cliënten te halen. Dit doet hij onder meer door gebruik te maken van zijn uitgebreide netwerk van onder meer: hulpverleners, ondernemers en vrijwilligers uit de wijk. Hier kan hij terecht met vragen over (specialistische) onderwerpen. De generalist is creatief, durft te vragen en is niet bang om daar waar nodig, de regels te breken.

De training werken als een generalist

Hulpverleners moeten zichzelf constant ontwikkelen. Generalisten doen dit uiteraard op een andere manier dan specialisten. In onze training ‘werken als een generalist’, leren wij hulpverleners hoe ze het beste uit zichzelf, hun klant en hun omgeving kunnen halen. Na onze training weet de generalist op welke onderdelen hij zichzelf verder kan ontwikkelen en hoe hij dit kan aanpakken.

We besteden hierbij aandacht aan de volgende onderwerpen:

De klant centraal

Als medewerker van het wijkteam het belangrijk dat je verder kijkt dan de vraag achter de vraag. Tijdens onze training gaan we hier verder op in en we gaan oefenen.

Netwerken

Voor generalisten is het netwerk essentieel. Tijdens onze training leren we je waar je je netwerk voor kan gebruiken, wie er in je netwerk thuis hoort, hoe je je netwerk kan verbreden en op welke manier je je contacten onderhoud.

Samenwerken met je team

Maak gebruik van de kennis en vaardigheden van anderen, zodat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Als team generalisten kan je bepaalde onderwerpen onderverdelen. Zo zorg je ervoor dat bepaalde basiskennis in het team aanwezig is en kan je gebruik maken van elkaars netwerk.

Creatief denken

Als je vastloopt met een klant zijn er misschien andere creatieve mogelijkheden om een klant verder te helpen, doe een beroep op je creativiteit en durf hierbij verder te kijken dan de gebaande paden.

Interesse

Wil jij met je team ook onze training werken als een generalist volgen? Neem dan contact op met bureaudaden.